Oma kõrgeima tähelennu 1980ndatel saavutanud Vitamiin on end Eesti muusikalukku kirjutanud mahuka heliloominguga ning rahva südamesse paljude tuntud ja armastatud lauludega.

Bändist on läbi käinud terve plejaad meie kõige kuulsamaid muusikuid ning lauljaid nagu Anne Veski, Joel Steinfeldt, Mikk Targo, Siiri Sisask, Marju Länik, Aivar Mäe jpt. Vitamiinilt on ilmunud paljud eesti popmuusika klassikaks saanud megahitid palad nagu „Linda“, „Tiigrikutsu“, „Pühapäev“, „Roosiaia kuninganna“, „Jätke võtmed väljapoole“ ja väga paljud teised. Paljud laulud ja instrumetaalpalad kõlavad muusikafilmides ja telesaadetes.

1987: Raul Palsner, Kulno Luht,  Peeter Vähi, Siiri Sisask, Andres Oja, Rein Laaneorg

Vitamiini üks liidreid, helilooja Peeter Vähi ütles, et idee tuua päevavalgele seniavaldamata lood tuli bändi trummarilt Mikk Targolt. „Muusika väga aeganõudva ja hoolika digitaliseerimise teostas helirezissöör Priit Kuulberg. Enamik heliplaatidel seni ilmumata lugusid oli säilinud nõukaaegsete magnetlintide peal ning unustatud arhiividesse,“ lisas Peeter Vähi.

Aastatel 1978–1989 tegutsenud Vitamiin andis oma hiilgeaegadel 250 kuni 270 kontserti aastas. Pärast ansambli laialiminekut alustas enamik selle liikmeid soolokarjääri või jätkas muusikuteed Vitamiini muusikute baasil loodud ansamblis Monarh.

1982 telestuudios: Valeri Jasnev, Kulno Luht, Anne Veski, Mait Maltis, Peeter Vähi Rein Laaneorg

Vitamiini seniavaldamata lugusi ja kogu viieosalist taastatud loomingut saab kuulata muusikaplatformidel Apple Music, Spotify, Deezer ja videoplatformil YouTube.