Järjekorras 68. Eurovisioni lauluvõistluse lava avalikustati eile ning suure võistluse käigus astuvad seal üles 37 erineva riigi esindajad. Rootsi ringhääling SVT näitas lava esimest korda ning selle valmimise taga oli ligi kuus kuud disainist, konstrueerimist ja täiustamist, vahendab Eurovisioni koduleht. Esimesed artistid saabuvad proovide jaoks Eurovisionile juba laupäeva 27. aprilli hommikul.

Seekordne lava koosneb liigutatavatest LED-kuubikutest, LED-põrandast, valgus-, video- ja lavatehnoloogiast, mis loovad Malmö Arenal suurejoonelisi variatsioone. Lava on ristikujuline ja paikneb otse publiku keskel, luues niiviisi ainulaadse 360-kraadise kogemuse publikule ja televaatajatele.

Eurovision 2024 lava Malmös

Malmö Arenal on 2168 valgustit. Ristikujulise lava laest ripuvad alla viis LED-kuubikut. Lava põrandat katva LED-ekraani kogupind on 186 ruutmeetrit, lava taustal oleva LED-ekraani pindalal lausa 340 ruutmeetrit.

Eurovision 2024 lava Malmös

Kolme otsesaate jaoks on Malmös kuueliikmeline lavajuhtimise meeskond, neid abistab täiendav 36-liikmeline lavameeskond. Kokku on neil aega vaid 55 sekundit, et seada lava iga esineja jaoks valmis, tuua kohale rekvisiidid ja viia ära eelmise esineja omad.

Eestit esindavad tänavusel Eurovision 5MIINUST ja Puuluup, kes esitavad teises poolfinaalis pala „(nendest) narkootikumidest ei tea me (küll) midagi“. Esimene poolfinaal leiab aset 7. mail, teine poolfinaal 9. ja finaal toimub traditsiooniliselt sama nädala laupäeval ehk 11. mail.