Taylor Swifti uus album „The Tortured Poets Department“ tuli välja möödunud reedel, 19. aprillil. Album tegi muljetavaldava avanädalavahetuse, saades Swifti enimmüüdud albumiks selle esimestel päevadel. „The Tortured Poets Departmenti“ müüdi 24 tunni möödudes 1,4 miljonit koopiat ning pärast kogu möödunud nädalavahetust on Swift albumit müünud 1,5 miljonit koopiat - sinna hulka kuuluvad nii füüsilised plaadid, vinüülid, kassetid kui ka virtuaalalbumid, vahendab CBS News.

Lisaks purustas Swifti uus album ka Spotify enimkuulatud albumi rekordi selle avaldamise päeval - albumit kuulati üle 300 miljoni korra. Kokku kuulati avanädalavahetusel Swifti uut albumit üle 490 miljoni korra.

Enne hoidsid sama rekordit Swifti albumid „Midnights“ ja „1989 (Taylor’s Version)“, mis aga jäävad märkimisväärselt värskest rekordist tahapoole: „Midnightsi“ kuulati avaldamispäeval üle 180 miljoni korra ning „1989 (Taylor’s Version)“ kogus avapäeval üle 110 miljoni kuulamise. Kokku kuulati avanädalavahetusel Swifti uut albumit üle 490 miljoni korra.

Kuigi kriitikutes on „The Tortured Poets Department“ tekitanud vastakaid arvamusi, siis see pole albumi edu vähendanud. Albumi suure edu taga on muidugi Swifti ustavad fännid, kes tema lugudest alati juhtnööre otsivad, soovides saada teada, kellest lood kirjutatud on. Kindlasti on albumi menule aidanud kaasa ka Swifti uus ja palju kõlapinda saanud suhe Ameerika jalgpalluri Travis Kelce’ga.

Swifti värskeim album ilmus üllatuslikult topeltalbumina ehk algselt lubatud 15 loost sai 31. Ka kodumaised kuulajad on „The Tortured Poets Departmenti“ soojalt vastu võtnud.